Hozzávalók: A piskótához: 6 tojás 15 dkg cukor 15 dkg liszt 10 dkg vaj 1 citrom reszelt héja
A töltelékhez: 20 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 1 ek.kakaópor A bevonáshoz: 50 dkg porcukor, ízlés szerint szinezék
Elkészítés: A tojások sárgáját a cukorral, a vajjal és a reszelt citromhéjjal nagyon habosra keverjük, a fehérjét kemény habbá verjük. Lazán összekeverjük a habot a sárgájával, a lisztet óvatosan beleszitáljuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk (min.25x20 cm-es), 10-15 percig sütjük. A megsült piskotalapot kihűtjük, majd lapjában félbe vágjuk. A krémhez habosra keverjük a vajat a porcukorral, majd kivesszük a harmadrészét és abba belekeverjük a kakaót. A félbevágott piskótalap kétharmadát megkenjük fehér krémmel, a maradék részt a kakaóssal, majd ráhelyezzük a másik piskótalapot. 3x3 cm-es darabokra vágjuk. A mázhoz kikeverjük a cukrot 6 ek.vízzel és ezzel bevonjuk a felkockázott süteményeket. Ha szinezni szeretnénk, vegyünk ki belőle és keverjünk bele ételfestéket. Ha a máz megszilárdult tetszőlegesen díszíthetjük
ez egy minyom volt ami finom
www.minden.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!